Zeka mı Disiplin mi sorusu sıklıkla karşılaşılan bir sorudur. Zekaya çok fazla önem atfediyoruz. Çağımızda medya kanalları da sürekli olarak Başarı için Zeka mı Disiplin mi sorusunu zeka olarak cevaplıyor ancak bu doğru değil.

Öncelikle başarı için Zeka mı Disiplin mi sorusunun cevabını vererek başlayalım. Çok açık şekilde bilinmelidir ki; disiplin olmadan hiçbir başarıdan söz edilemez!

Örneğin; Dünyanın en becerikli atleti bile olsanız olimpiyatlara gidebilmek için disiplin gereklidir. Disiplin olmadan ne kadar zekaya ya da yeteneğe sahip olursanız olun asla olimpiyatlarda başarılı olamazsınız. Burada önemli olan yetenek ve zeka değil disiplinli sıkı bir çalışmadır. Başarı ancak bu şekilde elde edilir. Bir çok başarılı atlet veya sporcu başarılarının temelinde disiplinli çalışmanın yattığını bilir.

Kendinizi bir araba olarak hayal edin. Başarı için Zeka mı Disiplin mi sorusunu arabanın gitmesi için direksiyon mu yoksa yakıt mı ? olarak sorun. Direksiyonunuz altın kaplama bile olsa içerisine yakıt yani disiplin koymadığınızda o araba hedefe gitmeyecektir. Altın kaplama olsa bile!

ZEKA MI DİSİPLİN Mİ?

Bu sebeple Başarı için Zeka mı Disiplin mi sorusunun cevabı elbette Disiplindir!Disiplin, sahip olmadığınız kapıları açar. Bu sebeple, zekanıza yatırım yaptığınız kadar disiplininizi geliştirmek için de yatırım yapmalısınız.

Başarı için zeka ve disiplini de kullanmalısınız. Zeka ve disiplin insanın başarı için iki kanadı gibidir. Birisi eksik olduğunda gideceğiniz başarı istikametine asla varamazsınız. İmrendiğimiz bir çok başarılı isim bugünkü istikametlerine zeka ve disiplini bir arada kullanarak varmıştır ancak disiplin burada zekadan da öne çıkıyor.

ZEKANA GÜVEN

Zekanıza güvendiğiniz kadar disiplininize de güvenmelisiniz ki başarılı olasınız. Sadece iş anlamında değil, aile ve sosyal ilişkilerde başarı için de disiplin en az zeka kadar önemlidir. Her koşulda ve şartta disiplin sizi yaşamın her alanında bir yenilmeze dönüştürür. Disiplinli çalışmaya başladığınızda yalnızca kendinize değil başarı için çevrenize de ilham olmaya başlarsınız.