Disiplinli çalışma, tüm başarı kapılarını açar. Size ait olmasa bile. Tüm başarı hikayelerinin temelinde disiplinli çalışmanın önemli bir rolü vardır. Gidilecek rotayı bıkmadan usanmadan takip etmek, motivasyon düştüğünde yenilemek disiplinli olmayı gerektirir. Bu yazımızda sizlerle disiplinli çalışmayı artıracak ve başarıyı yakalamanıza yardımcı olacak 3 öneri paylaşıyoruz.

SAĞLIKLI BESLENME

Sağlıklı beslenme: Gün içinde aldığımız kaloriler beynimizin nasıl çalıştığını belirlemektedir. Özellikle fazla alınan yiyecekler vücut sağlığını bozduğu gibi hormon düzenimizi de bozmaktadır. Bu sebeple sağlıklı yemek tercihlerimiz tıpkı verimli bir makineye konan benzin gibidir. Seçtiğiniz benzin ne kadar kaliteli olursa bedeniniz ve beyniniz o oranda yükselir.

– Kafein: Gün içerisinde kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. Çok yoğun çalışan insanların Kahvuyku adını verdikleri bir ritüelleri vardır. Sert bir Türk kahvesinin ardından gözlerinizi 20 dakikalığına kapattığınızda çok daha dinç şekilde kalkarsınız. Bunun temeli kahve vücutta 20 dakikalık bir sürede dolaşıma girer ve beyin fonksiyonlarını uyarır.Başarılı bir çalışmanın gereksinimi de uyarılmış bir beyindir.Dolayısıyla kahvenizi içmenin ardından 20 dakikalık bir ‘ kedi uykusu’ sizin dinç şekilde çalışmaya dönmenizi sağlayacak ve verimliliğinizi artıracaktır.

– Kaliteli Uyku: Gün içindeki tüm fiziki ve mental yorgunluğumuz uyku sırasında giderilir.Bu sebeple kaliteli bir uyku kaliteli bir yaşamın olmazsa olmazıdır. Uyku süreleri kişiden kişiye değişse bile en az 8 saat karanlık bir odada uykunuz kesilmeden uyumanızı öneririz. Tüm teknolojik aletlerden uzak bir uyku asla bölünmeyecektir. Uyku sırasında vücudumuz tamir edildiği için uykumuzun bölünmemesi gerekmektedir. Az uyuduğumuzda vücudumuza uyku olarak borçlanırız. Bunu diğer günler mutlaka ödemeliyiz. Uykuyu yeterli almamanın bir başka sonucu ise alınan aşırı kilodur. Uyku kalitesinin az olması disiplinsiz yemeyi ve çalışamamayı getirir. Bununla birlikte konsantrasyon da zayıfladığı için vücut odaklanmak için gerekli olan yakıtı karbonhidratlardan almak isteyecektir.

Sıraladığımız tüm maddeleri dikkate alır ve rutin şekilde hayatınıza uygularsanız verimliliğinizin arttığına ve daha fazla disiplinli olduğunuza şahit olacaksınız. Kendinizi iyi yönetirseniz beden ve ruh sağlığınız bundan faydalanacaktır. Böylelikle karşılaştığınız zorlukları aşmak için daha güçlü olacaksınız. Rutin oluşturmada ve sağlıklı alışkanlıklar edinmede problem yaşadığınızı düşünüyorsanız bireysel koçluk hizmetlerimize veya yenilmezler programımıza göz atabilirsiniz.