Nasıl Disiplinli Olunur? Bu konuyu anlamak için disiplinle başarı sağlamış insanlara bakalım.Öncelikle insan için disiplin sözlükteki anlamından çok farklıdır. Çünkü bizler için kavramlar sözlüklere sığmaz. Bu sebeple disiplin insanlar için aslında nedir bunu anlamamız gerekir.

Disiplin Nedir?

Sözlük anlamıyla disiplin ”sıkı düzen” demektir. Bu şekilde bakıldığında çok can sıkıcı gözüküyor. Bununla birlikte sürdürülmesi zor ve alışılması için fedakarlık gerekiyor gibi bir çağrışım veriyor. Ancak şunu bilmelisiniz: İnsanlar için disiplin duygusal bir güçtür. Bu yüzden disiplinli olmanın ilk kuralı kendi üzerinizde bir hassasiyet kurmaktır. Kendine karşı bir hassasiyet oluşturmamış hiç kimse disiplinli olamaz.

Disiplin ve Başarı

Başarılı olmak istiyorsak, disiplinli olmak zorundayız. Bununla birlikte disiplinli olmak için hassas insanlar olmalıyız. Kendinizle ilgili bir vizyonunuz yoksa neye dönüşmek istediğinizi bilmiyorsanız gereken hassasiyeti geliştiremezsiniz. Bu yüzden kendinizden şu soruların cevaplarını alın. ” Çalışmalarımın sonuçlarında ben neye dönüşeceğim?” ” Hangi niteliklere sahip olmak beni mutlu eder?” ” Önümüzdeki 5 sene içerisinde nasıl birine dönüşmeliyim?”. Bu sorular kendinizle ilgili hassasiyet kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Disiplin Programları

Çocukluktan itibaren disiplin ile tanışmadıysanız büyüdüğünüzde disiplin kazanmak zor olabilir. Ancak günümüzde hiç bir sorun çaresiz kalmaz. Disiplin kazanmak istiyorsanız size Yenilmezler Programı nı öneririz. Uzmanlar eşliğinde 21 gün süren bu programla kendiniz üzerinde 48 saate yakın çalışıp gerekli disiplin eğitimi, irade terbiyesi ve zihin programlama teknikleriyle başarı için kendinizi programlayabilirsiniz. Bununla birlikte ücretsiz e-kitap olan İrade Yürüyüşü kitabını okumanızı öneririz. Kendinizi kısa süreli bir programa adadığınızda başarı için çok kolay şekilde ilerlersiniz.

Disiplin Masası

Nasıl Disiplinli Olunur? sorusundan önce Nasıl Disiplinli Olunmaz? diye sorarsanız olumsuz yönleri keşfedebilirsiniz. Kendi kendimizi sabote etmeyi bir an önce durdurmalıyız. Bu yüzden uykumuza, beslenmemize ve enerjimize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle uyku, beslenme, sindirim ve solunum dörtlüsü bizlerin disiplinli olmasında %90 rol oynamaktadır. Bu sistemler birbirine bağlı bir biçimde çalışır. Biri zarar gördüğünde diğerini de servis dışı bırakır. Bu yüzden bu dörtlü sistemi disiplin masasının ayakları olarak düşünün. Bünyenizde gerçekten disiplini taşımak istiyorsanız bu ayakların hepsinin sağlamlığından emin olun.